In Life : Everyone Is A Traveller

In Life : Everyone Is A Traveller

.r.a.m.b.u.t.

hi readers!

i think, this is the first time i ever greet my blog readers. i was haughty, wasn't i? haha. sorry about that. i will try to be friendlier in the future posts. i'll do my best! =p

hm, tajuk hari ni. rambut. bukan bulu, tapi rambut.

dah lama aku mengidam nak rambut yg stylo-stylo. dulu masa sekolah, rambut belah tepi, sikat biar kemas. pakai gel bagi keras n nampak smart. haha. punya la innocent masa tu. duk nganjeng kawan rambut dia serabut, padahal diri sendiri rambut cam bulu monyet. haha! masuk high skul, dah pandai bergaya siket. wat rambut spiky, pastu mawhawk, gaya ala ala ricky martin. pastu masuk ipba pon lebih kurang camtuh gak. nama pon masuk institut pendidikan guru, rambut kena la tip top cam pengetua. xleh panjang, pastu kena kemas. pagi pagi kalo nasib x baik, kena sounds ngn encik arus ngn ustaz kat tangga nak ke kelas sebab rambut serabut cam hanjeng.

tapi sejak dtg uk, hah. hambek ko. rambut berubah terus.haha! ini la kali pertama aku simpan rambut panjang camni. rambut panjang memang best, tapi serabut. siyes serabut. plus, kena jaga lebih.

tapi x kesah la kena jaga lebih, sebab aku suka. haha. mcm2 gaya yg aku bole buat ngn rambut panjang. nak gaya korea, jepun, hatyai, bangkok , london? semua bole. u just name it! haha~
tapi satu la, tak tahu smpai bila bertahan ngn rambut nih. silap haribulan, jadi gila sebab rambut. aku tanak. haha!


 





*p/s : hari ni birthday member, nur athirah bazilah. haha! hepi bufay mocik. have a blast! =p

5 comments:

NorFa NFMD said...

gmbr last yg bergaya!like2~:)

Winnie Bunny said...

betul2..serius lain sgt2..perghhh..the last picture u look so kacak kekekeke..

nur athirah bazilah said...

hahaha..good boy..terharu..:)

Hush said...

kau buat la rambut cam 'you can shine' kat entri bawah kau ni.
kompem stylo mylo!
giahahahaha *gelak jahat* :D

saiful al ieman said...

nor~ haha! mekasih!
winnie~ malu* mekasih!
athirah~ haha! =p
hush~ konpem sunsilk ambek aku jadi model.hihi

england.one album, a million memories