In Life : Everyone Is A Traveller

In Life : Everyone Is A Traveller

legend budak jahat!

oke. mungkin bunyi nya agak lembab, tapi aku baru je abes tengok citer "lagenda budak setan" (LBS)  adaptasi dr novel tajuk yg sama oleh ahadiat akashah. well, aku bukan lah pecinta citer melayu, tapi disebabkan dah berpuluh puluh kawan aku yang pulun citer tu, even ade yang  published album berdasarkan scene LBS dan produced a short film based on movie tu, maka aku pon turut sekali pulun citer. layan bhai~






sebenarnya, aku dah baca novel LBS nih. the fact is, LBS merupakan novel melayu pertama yg aku baca masa kecik kecik dulu. yang aku ingat, novel dia tebal, ade cover bad boy ngn awek. masa tuh, punya lah layan novel LBS(kan time tu kempen membaca! hihi) . skunk ni, tak tahu la kat ceruk mana novel tu mama aku simpan.





well, bagi aku citer LBS ni agak best. jalan citer agak luar biasa dr typical citer melayu yg lain. dan ade bnyak scene yang aku suka, especially scene kat atas bukit n kat perkampungan di pendalaman sebab the view was awesome!

tapi, masa first first citer tuh, agak agak menyampah dgn si bad boy kashah. tak tahu la nape, tapiaku menyampah! haha! but as story develops, aku start suka character dia. tetiba jadi macho doh! dan apa yang buat aku heran ialah, nape ramai sngat awek lawa yang suka kat dia? * nur fazura siyes lawa dalam citer tuh. x tipu bhai. lisa surihani pon!




 ending citer dia wat aku ketawa. azmi dtg kubur nak lawat ayu bawak bunga cam nak bagi awek. siyes lawak.kah3!

*p/s~ ni hah video yang aku maksudkan. aku x berlakon, x pas audition.hihi

2 comments:

Izz Hyunji aka B2ST's B2utY said...

nie nk tanye lgu ape yg kam0o gne nie? sedap la plak~ huuu~ nway~ x ske sgt sbb penat mengalit ayer mate nie ejejeiiiiI~~~~

saiful al ieman said...

haha! tajuk lagu ni, ashiteru by zivilia.

x minat sngat tapi layan jek.haha!

england.one album, a million memories