In Life : Everyone Is A Traveller

In Life : Everyone Is A Traveller

m.y. h.e.a.d. b.u.r.n.s.. u.p.~.

peluh dingin mula berlari lari anak.kepala dah mula panas! terperap setengah jam di dalam buat otak aku menggelegak..sejuk penghawa dingin tidak mengurangkan panas yang aku rasa..hati nie dah macam kecewa semacam..sebab? my lappy buat hal lagi~gampang semacam lappy tuh!lately selalu bikin hati aq rungsing~entah lah..selalu jer dia bikin hal..aq dah x mampu nak berfikir...lebih baik aq berjoging ke tasik UM..dats is better i guess!

2 rounds circled the lake made my abs cramped~ bila dah tak larat nak jog lagi, kaki dihala pulang ke kampus..sekali lagi, fikiran aku merewang memikirkan pasal lappy tu..

'kenapa la time ni dia nak merajuk..time esaimen tengah bertimbun menunggu masa untuk disiapkan!
'hargh! lantak lah!'

sampai di bilik, tempat pertama yg dituju..my lappy desk! punat on lappy ditekan..segala butang berkelip kebiruan menandakan lappy dihidupkan..seminit~skrin masih lagi gelap...dua minat~ sama, tiada tanda tanda yang ianya akan idop..5 minit~ aq menyampah! lantak ko la lappy!! shiall!

kepala kembali panas, huh! darah memecut memenuhi setiap rung ceruk kapilari darah ~ aq tak mahu setan terus 'memanaskan' aku..lebih baik aq beredar ke bilik air..mandi! itu lebih baik~

i knew my lappy's problem when a friend of mine came to my room..after a short checked..he confirmed, my lappy doesnt have problem with the screen..but with mother board! heck!! what was dat? wat is the hell is mother board? shoot~ i dont want to noe about dat..i just want to noe weather it can be fixed...
my friend's answer...

'bole je baiki..tapi at least ko kena ada RM 500.00 to fix dis"

heck! another problem came after another..how im gonna find dat 'huge' sum of money..yes my allowance is already in..but i save dat money for something else!..its not for dis crap thinggy!

lantak la ape nak jadi~ esok, digital mall jadik tumpuan utama aku! my main focus..baiki lappy!..ohwwhhh..


dah! cukup pasal lappy! lets talk about sumthing else~
=)
i bought some presents for my sisters!..hahahah~ x sabar nak bagi..especially kat my youngest sister..mesti dia suka





4 comments:

phaty fatihah said...

ieman..mana tuk aku?

Dyana said...

mother board ?
mother board and skrin are the biggest prob to lappy.
either one rosak mmg jem la lappy tu.da la mhl nk repair.
as cited by abg kt loyat ari tu. haha.
sbr shy. aku pnh rse mnde same T_T
oh btw, aku xmo teddy tu, nk yg kt blkg tu buleh ?
:D

saiful al ieman said...

hahah~
sorry tehah..untuk adik kesayangan daku la teddies' itu!

saiful al ieman said...

dyna~
erk..tu lah pasal! panas tol la haku
susah tol idop ngn teknology nih!

huhu!
bolEyh2!
meh la datang~ free^^

england.one album, a million memories