In Life : Everyone Is A Traveller

In Life : Everyone Is A Traveller

k.i.s.a.h. h.a.r.i. s.a.b.t.u.~.

kisah hari sabtu

golek kanan,golek kiri, bergolek golek atas katil..mata dari subuh tadi terpejam sampai sekarang~penat kot..mana x nyer smpai kol 2 pagi duk menghadap lappy's screen menyudahkan draft social studies yg tak sudah sudah. tulang belakang terasa gampang lenguh, teh' o suam dah dua jug aq habeskan, punya lah nak siapkan malam tu jugak..kesudahannya? 1500 words essay berjaya aq siapkan! haha..tapi x tunjuk lagi kat mdm carol..kot2, terpesong dari topik..kena start dari awal ; cam haram la!

implikasi terbesar dari perbuatan yg dinyatakan~ aq bangun lewat! lebeyh kurang kol 7.45 a.m baru tersentak dari tidor..subuh tah kemana, baju x bergosok, buku bertebaran di atas lantai..kelam kabut dibuatnya~ last2 aq bedal je baju batik institut yg memang x perlu digosok tuh! ngeee~pagi tu jugak, rekod baru dicipta..mandi dan bersiap sedia tu ke kelas dalam masa hanya sepuluh minit.; SEPULUH MINIT..awesome~.yang pasti, cologne disembur lebih siket pada pagi tu! hahaha~

sampai di dewan kuliah kuliah lebeih kurang kol 8. eceh! ramai je pon yg lebih lewat dari haku! shial~ penat2 jer aq 'berkelam kabut' pagi nie semata mata nak datang awal ke kelas~ last2, ramai jer yg datang lewat!tapi x per..kelas diteruskan..shoot! lepas satu masalah, masalah len pulak yg datang~ shial! perut memulas mulas! ni mesti kesan dari haku makan kue teow hailam yg dibeli semalam..punya lah pedas sampai berpeluh haku dibuat nyer..akak tukang masak ingat haku nie dinasour ke makan pedas cmtuh? aq rasa dinasour pon boleyh nangis makan kue teow hailam yg dia masak..tapi aq makan gak sebab dah kebulur kowt masa tuh! dari pagi sampai malam x makan pape, sape yg x lapar?
tahan punya tahan~ aq mengalah! hahah~ mengundurkan diri ke toilet masa break!

hmm..ada la jugak aq terpikir..macam mana haku boleyh bngun lewat nih? oh ya! hari ni hari sabtu! patot la system haku x berfungsi dgn efefctive~ hahah, nak wat cmne..dah memang auto set yg hari sbtu akan terbabas tido sampai ke tengah hari~ so its not my fault! hahahah^^

2 comments:

Dyana said...

eh ko ptut ckp mcm ni la
"aku bangun lewat ari ni sebab aku mimpi dena jadi kaya"
mudah2an jadi kaya betol aku. xla jeles kt mdm carol bley g uk fri ~ hahahaha

saiful al ieman said...

erk~
amin..sama2 kita kaya!
ahakz!.x yah jeles~ kalo lulus xm..pegi jugak kita ke sana^^

england.one album, a million memories