In Life : Everyone Is A Traveller

In Life : Everyone Is A Traveller

Graduation Party

Mr. Shy went to a graduation party~ 
15.40 hours
August 14th, 2011
Canterbury
South East England.

hari ni, Canterbury bermandi cahaya mentari. summer bright finally arrives, but not the temperature. angin sepoi sepoi bahasa masih lagi membuatkan tubuh muda ini mengigil. hari ini ahad, the only day yang membenarkan aku tido sampai lewat pagi. tapi entah camne, hari bgun kol 9 jugak.aiseh~

okeyh, hari ni nak menunaikan janji yg lepas. citer sal graduation party kat umah kawan kerja si smita. (Hush, ni nak tunaikan janji! XD). si smita ni minah nepal yang study kat ukc ; university of kent canterbury. beberapa minggu yg lepas, dia graduate. degree in bussiness. so sempena dia graduate, family and kawan kawan dia nak celebrate la kan. maka, me and fei fei ( sorang lagi kawan kerja diajak ke uma dia).

ade satu sebab yg aku respect kat smita and keluarga dia ni. dia respect pasal agama dan pantang larang budaya orang lain. sebab dia tahu aku tak makan abg oink oink dan seangkatan dengannya, family dia prepare makanan spesel tuk aku. walaupun masa party tu diorang tetab bbq oink oink, diorang siapkan makanan aku dulu. siap g beli sosej halal kat ASDA lagi. 

uh ya, korang mesti ingat orang nepal ni ade iras iras indian kan? hm, bg aku orang orang nepal ni tak de la cam indian ingat. diorang more to fair complexion (nak mcm melayu pon ade). tapi dressed up diorang, similar to indian. pakai sari and all. and makanan diorang pon agak similar to inidian food. spicy and full with spices.




masa kat umah smita tuh, ade la jugak borak borak ngn pakcik dia. and to my surprise pak cik dia tahu certain words in malay sebab penah keje kat brunei. sambil borak borak, layan citer hindi. gua waloupun x minat citer bollywood, tapi layan jer. si fei fei terpaku. tak penah tengok citer bollywood agaknyer.

hm. tak tahu nak tulis ape dah. malas sebenarnya. oke la, nak g berendam dlm warm bath. dah sejuk sngat ni. papai!

2 comments:

Hush said...

omo you linked me!
nak terharu, boleh? haha!

bestnya duduk sana, kan?
macam macam orang jumpa.
btw, raya kat mana nanti?

saiful al ieman said...

haha. touching siket2 je.

raya kat canter taon ni. kalo rajin, naik London, raya kat MSD. XD

england.one album, a million memories